Konserwa wojskowa - Pulpety w sosie warzywnym 300 g (1016522)
Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.
Produkt niedostępny
Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.
Opis produktu
Pulpety w sosie warzywnym, używane przez Wojsko Polskie w racjach żywnościowych, wykonane według receptury wojskowej. Konserwa warzywno-mięsna sterylizowana
Gotowane pulpety z mielonego mięsa w sosie z warzywami
Składniki: pulpety 50% [mięso z łopatki wieprzowej 45,1%, mięso z łopatki wołowej 45,1%, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), proszek jajeczny, sól, pieprz], woda, marchew 5,5%, mąka pszenna, pietruszka 2,4%, seler 1,2%, przyprawy (sól, cukier, przyprawy, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny), cebula suszona 0,8%.
Produkt może zawierać mleko, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 344 kJ/82 kcal; tłuszcz 3,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g; węglowodany 5,1 g, w tym cukry 1,2 g; błonnik - 0,8 g; białko 8 g; sól 1,1 g
Sposób przygotowania do spożycia: produkt otworzyć, podgrzewać przy pomocy zestawu do podgrzewania, który można zakupić w naszym sklepie, mieszając w czasie podgrzewania.
Puszka EO łatwootwieralna
Przechowywać w temperaturze od 0oC do 25oC i wilgotności względnej otoczenia
Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto: 300 g
Dystrybutor:
PHU ARPOL Spółka z o.o.
Trasa Północna 16D,
65-119 Zielona Góra
Opinie (28 ocen)
4.2