GOTOWY POSIŁEK WOJSKOWY MRE - Fasola Po Bretońsku (1020811)
Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.
Produkt niedostępny
Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.
Opis produktu
GOTOWY POSIŁEK WOJSKOWY MRE - Fasola Po Bretońsku - 400 g
- Fasola z kawałkami kiełbasy i boczku w sosie pomidorowym
Do wyprodukowania 100 g kiełbasy użyto 120 g mięsa.
Składniki: fasola 35%, woda, kiełbasa 18,8% (mięso wieprzowe, woda, sól, przyprawy, wzmacniacz smaku E 621, substancja konserwująca: azotyn sodu), boczek wieprzowy wędzony 4% (mięso wieprzowe 54%, tłuszcz wieprzowy 26%, woda, sól, stabilizator E 451, substancja zagęszczająca E 407a, wzmacniacz smaku E 621, białko sojowe, substancja konserwująca: azotyn sodu), koncentrat pomidorowy 1,9%, mąkapszenna, przyprawy (cukier, przyprawy, sól, wzmacniacze smaku: E 621 i E 635, warzywa suszone, seler, skrobia ziemniaczana, ekstrakt drożdżowy, laktoza z mleka, olej roślinny rzepakowy, barwnik: ryboflawiny, aromat, częściowo utwardzony tłuszcz palmowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, hydrolizat białka sojowego), cebula suszona.
Produkt może zawierać mleko, soję, gorczycę i jaja.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 422 kJ/101 kcal; tłuszcz 4,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g; węglowodany 7,7 g , w tym cukry 1,9 g; białko 6,6 g; sól 0,95 g.
Sposób przygotowania:
- kuchenka mikrofalowa
- przełożyć zawartość do garnka i podgrzać na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając
- opakowanie wrzucić do gorącej wody i odczekać około 8 minut
- w warunkach polowych, przy pomocy bezpłomieniowego podgrzewacza chemicznego lub przy użyciu płomieniowego paliwka stałego
Gotowe danie do spożywania po podgrzaniu. Idealne na wyprawy survivalowe, turystyczne, biwaki i wszędzie tam gdzie nie mamy możliwości przygotowania odżywczego posiłku.
Przechowywać w temperaturze od 0'C do 25'C i wilgotności względnej otoczenia.
- Wyprodukowano w Polsce
- Masa netto: 400 g
Wszystkie posiłki wojskowe pochodzą z aktualnych i bieżących dostaw. Ich termin do spożycia to 12 - 24 miesiące.
Opinie (14 ocen)
4.1