Survival i turystyka

Chleb Trwały Żytni Pytlowy Wojskowy WP - 700 g (1692619)

Cena

14.99 PLN
Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

Produkt niedostępny

Produkt niedostępny

Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.

Opis produktu

Chleb żytni cechuje się niską kaloryczności dużą zawartością witamin z grupy PP, B i E, oraz błonnika, który odpowiada za prawidłową pracę jelit. Ciemne pieczywo jest polecane dla osób stosujących dietę redukcyjną.

Chleb jest próżniowo pakowany w podwójną folię, która chroni przed wilgocią, zapewnia długi termin składowania oraz zachowanie wysokich walorów smakowych. Pieczywo można odświeżać na kilka sposobów:

-poprzez zanurzenie w gorącej wodzie (w folii),
-podgrzewanie w kuchence mikrofalowej (w folii),
-zapiekanie w tosterze (bez folii),
-zapiekanie w piekarniku (bez folii).
-Po procesie odświeżania chleb (w folii) nadaje się do spożycia przez 14 dni.

Pieczywo o długim terminie przydatności to idealne rozwiązanie w razie „W”, niezastąpione na biwaku, kempingu, rejsu lub wyprawy

Składniki: mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 750, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, płatki ziemniaczane, tłuszcz, drożdże, sól. Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 804 kJ/191 kcal; tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g; węglowodany 36,2 g, w tym cukry 2,3 g; błonnik 3,3 g; białko 3,2 g; sól 0,5 g.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

-wartość odżywcza 5628 kJ / 1337 kcal
-wartość energetyczna w 100g: 804 kJ/191 kcal
-tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
-węglowodany 36,2 g, w tym cukry 2,3 g
-błonnik 3,3 g
-białko 3,2 g
-sól 0,5 g


Kraj produkcji : Polska

Metody przygotowania / odświeżania:

PRZY POMOCY KUCHENKI MIKROFALOWEJ:

Bochenek po usunięciu pierwszej zewnętrznej folii wstawić do kuchenki mikrofalowej przy mocy 800W na czas 3 minuty. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać porcjowaniu

METODA TRADYCYJNA WODNA:

Bochenek chleba zanurzyć w gorącej wodzie o temperaturze 90oC bez szczelnego zamykania na okres 30 minut. Następnie chleb należy wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach leżakowania poddać porcjowaniu

METODA ODŚWIEŻANIA PRZY POMOCY TOSTERA:

Bochenek po wyjęciu z folii poddajemy porcjowaniu i umieszczamy w tosterze

METODA ODŚWIEŻANIA PRZY POMOCY PIEKARNIKA:

Usuwamy z chleba pierwszą (zewnętrzną) folię, wstawiamy chleb do pieca nagrzanego do temperatury 100oC na czas 30 min. Po tym czasie wyjąć chleb z pieca i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyjąć chleb z folii wewnętrznej i po 20 min. poddać porcjowaniu.

METODA NA CHRUPKO:

Po usunięciu obu folii i poddać porcjowaniu i umieścić nad ogniskiem, grillem, na gorącej patelni, w opiekaczu, tosterze lub piekarniku - do czasu zarumienienia

Data ważności : 10.03.2023

Opinie (17 ocen)

4.9