Kuchenny nóż ceramiczny Kyocera Kyotop, Sashimi 20cm (272246)

Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

Produkt niedostępny
Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.
Opis produktu
Sashimi to typowy japoński nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry.Niezwykle praktyczny podczas przygotowywania sushi oraz innych potraw, które wymagają kunsztu i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, jednostronny szlif - czyste cięcie, natomiast podwójnie wypalana ceramika, z której wykonano ostrze, gwarantuje, że nóż będzie służył przez wiele lat, bez konieczności częstego ostrzenia.
Nóż ostrzony jednostronnie.
Ostrze – Wysokiej klasy, podwójnie wypalana szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood
Długość ostrza – 20cm
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Jak wiadomo, sałatę się rwie, ponieważ po kontakcie z metalem ciemnieje, ogórki obiera się z odpowiedniej strony, aby nie miały goryczki itd. Nożem ceramicznym można kroić sałatę, obierać i kroić ogórki (z każdej strony) oraz inne warzywa i owoce bez obaw o ich smak i wartości odżywcze.
Producent: Kyocera, Japonia
Gwarancja: 2 lata
Opinie (25 ocen)
4.6



