Nóż kuchenny JPN Nóż Santoku 14cm, Kyocera (272460)
Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.
Produkt niedostępny
Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.
Opis produktu
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz innych produktów. Santoku posiada cienką, szeroką klingę, która pozwala ciąć lekko i gładko delikatne składniki, np. pomidory czy drób, bez uszkadzania ich wierzchniej warstwy. Charakterystyczny, obniżony czubek znacznie ułatwia siekanie ziół oraz szatkowanie twardych warzyw, takich jak marchewka czy rzodkiew.
Ostrze – Wysokiej klasy szlachetna ceramika, twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
Długość ostrza – 14cm
Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.
Producent: Kyocera, Japonia
Gwarancja: 2 lata
Opinie (13 ocen)
4.0