Nóż kuchenny JPN Nóż szefa Santoku 16cm, Kyocera (272461)
Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.
Produkt niedostępny
Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.
Opis produktu
Wszechstronny japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb oraz do siekania ziół i pracy z innymi produktami. Nóż Santoku posiada charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Dzięki dużym gabarytom doskonale nadaje się również do cięcia większych owoców i warzyw, takich jak arbuz, melon, sałata czy kapusta.
Ostrze – Wysokiej klasy szlachetna ceramika, twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie węglika cyrkonu (ZrC)
Długość ostrza – 16cm
Rączka – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood i stal szczotkowana
Dzięki ceramicznemu ostrzu wszystkie krojone produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku. Noże marki Kyocera są ekstremalnie ostre, ultralekkie i całkowicie nierdzewne, a ponieważ powstają z wyjątkowo twardych materiałów, wyróżniają się także dużą odpornością na zużycie. Ekstremalna ostrość sprawia, że produkty nie przywierają do noża i nie zgniatają się w trakcie przygotowywania posiłków.
Producent: Kyocera, Japonia
Gwarancja: 2 lata
Opinie (14 ocen)
4.1