Tojiro DP3 Nóż do porcjowania 24cm (272549)
Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.
Wysyłka w 3 dni
Produkt jest dostępny od ręki. Szacowany koszt przesyłki kurierskiej to 0.00 PLN.
Opis produktu
Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Ostrze – Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna
Twardość ostrza – 58+/-1 HRC
Rękojeść – Wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanegożywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.
Waga – 180g
Tojiro DP 3 to profesjonalna linia noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość i są łatwe w konserwacji, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal (rdzeń utwardzony domieszką kobaltu, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść z laminatu typu Micarta jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.
Producent: Tojiro, Japonia
Gwarancja: 2 lata
Opinie (22 ocen)
4.9