Tojiro ORIGAMI Polerowany nóż szefa kuchni 18cm (272601)
Zapytaj o produkt
Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.
Produkt niedostępny
Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.
Opis produktu
Wysokiej jakości japoński nóż, który stanowi najbardziej funkcjonalne narzędzie w ręku szefa kuchni. Może być używany do krojenia mięsa i ryb, cięcia warzyw i owoców, siekania cebuli i zieleniny oraz do bardziej wymagających zadań. Nóż ma dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy. Polerowanie stali na lustro zwiększa jej odporność na korozję i sprawia, że nóż dłużej zachowuje ostrość.
Ostrze i rękojeść – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (polerowana)
Waga – 170 g
Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.
Tojiro ORIGAMI to unikatowa seria noży, którą wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza twardej stali nierdzewnej. Technika origami pozwala skutecznie wyeliminować problemy, jakie może ze sobą nieść spawanie różnych elementów, a więc np. rdzewienie czy wyraźne starzenie się noża. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co zmniejsza wagę produktu. Nowatorski projekt Tojiro, który zdobył prestiżową nagrodę iF Design Award 2012, podkreśla piękno stalowych noży i czyni je praktycznie niezniszczalnymi.
Producent: Tojiro, Japonia
Gwarancja: 2 lata
Opinie (10 ocen)
4.1