Noże i ostrzałki

Nóż kuchenny Satake Yoshimitsu Nóż Deba 15,5cm (272668)

Ean: 4956617804028

Cena

199.00 PLN
Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

Produkt niedostępny

Produkt niedostępny

Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.

Opis produktu

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

 

Ostrze – Stal wysokowęglowa SK-5 (szlif jednostronny)

 

Twardość ostrza – 62 HRC

 

Rękojeść – Uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

 

Noże Satake Yoshimitsu stanowią idealną propozycję dla miłośników tradycyjnych narzędzi z kraju wschodzącego słońca. Klingi wykonane są z bardzo mocnej i twardej stali wysokowęglowej SK-5, która przez długi czas zachowuje fenomenalną ostrość. Drewniane rękojeści w kształcie ośmiokąta wzmocniono pierścieniem z tworzywa. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości noże ze stali węglowej są niezwykle cenione przez japońskich mistrzów kuchni, mimo że wymagają troskliwszej opieki.

Producent: Satake, Japonia
Gwarancja: 2 lata

Opinie (14 ocen)

4.8

Karta produktu

Producent

Satake Cutlery Mfg. Co., Ltd.
6-21 Higashifukunocho, Seki-shi,
Gifu-ken 501-3242,
Japonia
E-mail: office@satake-cutlery.com

Osoba / Firma Odpowiedzialna

Hiendkitchen Adam Wolny
Natalii Gąsiorowskiej 10,
03-107 Warszawa
Polska
E-mail: gpsr@hiendkitchen.com