Noże i ostrzałki

Kyocera Fuji Nóż Santoku 15cm, drewniana rączka (272693)

Cena

319.20 PLN
Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Masz pytanie? Napisz do nas, chętnie pomożemy.

Produkt niedostępny

Produkt niedostępny

Produkt chwilowo niedostępny powiadom mnie o dostawie.

Opis produktu

Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia ziół, owoców i warzyw oraz filetów mięsnych lub rybnych. Santoku ma charakterystyczny, obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść na patelnię lub do salaterki. Tradycyjna ośmiokątna rękojeść jest wykonana ręcznie i wygodnie leży w dłoni. Biała klinga jest niesamowicie ostra, biała klinga i wspaniale harmonizuje ze stylową, ciemną rękojeścią.

 

Ostrze – Wysokiej klasy, szlachetna ceramika twardością zbliżona do diamentu, wytwarzana na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2)

Długość ostrza – 15 cm

Rękojeść – Odporne na wilgoć drewno Pakkawood

Noże ceramiczne mają jedyne w swoim rodzaju zalety. Nie zawierają stali, więc wszystkie produkty, zwłaszcza warzywa i owoce, pozostają pełne witamin i oryginalnego smaku nawet po kontakcie z nożem. Zaawansowana ceramika Kyocera jest materiałem niezwykle lekkim i twardym, o twardości zbliżonej do diamentu, dlatego noże tej marki bardzo wolno się tępią, a ich ostrość i swobodę krojenia doceniają profesjonalni kucharze z całego świata.

Producent: Kyocera, Japonia
Gwarancja: 2 lata

Opinie (22 ocen)

4.3